Καλλιόπη Καραγιάννη

Μηχανολόγος Μηχανικός - ΙΩΝΙΚΗ Engineering

k.karagianni@ioniki.net | +30 2541 306 217

Η Καλλιόπη Καραγιάννη είναι Μηχανολόγος Μηχανικός της εταιρείας ΙΩΝΙΚΗ Engineering, απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ.

Κύρια ενασχόλησή της είναι η εκπόνηση μηχανολογικών μελετών για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών έργων.

Ειδικότερα, εκπονεί μελέτες ειδικών δικτύων πεπιεσμένου αέρα μέσω των οποίων αποσκοπείται η ορθή λειτουργία εξειδικευμένων συστημάτων τα οποία είναι συμβατά και εντός νομοθετικών κανονιστικών πλαισίων και ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες του έργου.

Παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού των συστημάτων.

Σχεδιάζει, επίσης, την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού χώρων, λεβητοστασίων, αντλιοστασίων, υδροστασίων και ψυχροστασίων βιομηχανικής εφαρμογής, με στόχο την καλύτερη απόδοσή των βιομηχανικών κτιρίων, ενώ παράλληλα εκπονεί μελέτες καυσίμων αεριών (οξυγόνου, υδρογόνου, φυσικού αερίου και LPG), αξιολογώντας τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την παρουσία εύφλεκτων αερίων σε ένα κτίριο ή άλλη κατασκευή, προσδιορίζοντας τις κατάλληλες μεθόδους για τον εντοπισμό και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνονται οι μελέτες εξαερισμού που διασφαλίζουν ότι τα κτήρια διαθέτουν επαρκή καθαρό αέρα και τυχόν επιβλαβείς ρύποι απομακρύνονται αποτελεσματικά, διατηρώντας ένα άνετο και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον. Στον κλάδο του τουρισμού μελετάει την παραγωγή ζεστού νερού με τη χρήση ηλιακών συστημάτων.

Ως μέλος της ομάδας μηχανικών της ΙΩΝΙΚΗ Engineering, η Καλλιόπη Καραγιάννη συμμετέχει στη διαδικασία αναθεώρησης και έγκρισης έργων, παρέχοντας καθοδήγηση σχετικά με την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού των συστημάτων και δομών.

 

 

Έργα

Virtual machines εν έτει 2024
ΙΩΝΙΚΗ Cloud

Μια εικονική μηχανή (VM) είναι η εικονικοποίηση ή η εξομοίωση ενός φυσικού συστήματος υπολογιστή. Παρέχει όλες τις λειτουργίες ενός πραγματικού, φυσικού υπολογιστή, αλλά δεν είναι ένα απτό φυσικό αντικείμενο, μόνο

Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ: Μελέτη Πυρανίχνευσης
ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Από το πρώτο μεταπολεμικό συνέδριο καπνοπαραγωγών το Νοεμβρίου του 1945, ο εμβληματικός «πρωτεργάτης» του Συνεταιρισμού, Αλέξανδρος Θ. Μπαλτατζής έβαλε τα «θεμέλια» για την ίδρυση της ιστορικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, το 1975 στην

Αδειοδότηση βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής λειαντικών
ΙΩΝΙΚΗ Designs

Από το 1981, η εταιρία ΣΜΥΡΔΕΞ προσφέρει στην εγχώρια και στην παγκόσμια αγορά προϊόντα λειαντικών υψηλής ποιότητας. Με σεβασμό στο περιβάλλον, διαθέτοντας προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και μέσω διαρκούς έρευνας, η ΣΜΥΡΔΕΞ κατόρθωσε τη συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της.Γνωρίζοντας σταδιακή ανάπτυξη, και εστιάζοντας την εμπορική της δραστηριότητα στη διεθνή αγορά, πλέον διακινεί το 85% της παραγωγής της σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και το 15% στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα τις ΣΜΥΡΔΕΞ εξάγονται σε περισσότερες από 72 χώρες.

Αρθρογραφία

Φορτηγό εν κινήσει

Μελέτη Φόρτισης Αξόνων

Στη μελέτη φόρτισης και ευστάθειας γίνεται ο υπολογισμός των αντοχών -αντιδράσεων και της συμπεριφοράς του οχήματος σε κατάσταση φόρτωσης με βάση τα κριτήρια προτύπων.

Φωτορεαλιστικό γραφείων

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Είναι ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου ενός κτιρίου με τη αισθητική και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων με ποιοτικά υλικά, είτε ανήκουν στην κατηγορία της παραδοσιακής,

Μελέτη Αστικής Ανάπλασης

Είναι η σύνταξη μελέτης με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό προτάσεων για την ανάπλαση και βελτίωση της ήδη υπάρχουσας ή προς κατασκευή περιοχής (πλατεία, εμπορικά έργα κ.λπ.)

Άνδρας χαράσσει ψηφιακά ανοδικό γράφημα

Διαχείριση Έργων

H ΙΩΝΙΚΗ Engineering παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου στο σύνολό του για όλους τους τύπους κτιρίων, εμπορικές, βιομηχανικές και τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα έργα των πελατών μας

Φωτορεαλιστική απεικόνιση

Φωτορεαλισμός αποκαλείται η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού.

κράνος και γυαλιά μηχανικού

Υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας

Ο τεχνικός ασφαλείας παρέχει στο εργοδότη υποδείξεις και συμβουλές σε θέματα σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων. Ο χρόνος απασχόλησής του εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων και το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης.