Τρίτη 21 Μάιος 2024
Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ: Μελέτη Πυρανίχνευσης<div class='subtitle'><span style='color:#696969bd;font-size:1.6rem;line-height:1.5rem;display:block;'>ΙΩΝΙΚΗ Engineering</span></div>

Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ: Μελέτη Πυρανίχνευσης
ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Από το πρώτο μεταπολεμικό συνέδριο καπνοπαραγωγών το Νοεμβρίου του 1945, ο εμβληματικός «πρωτεργάτης» του Συνεταιρισμού, Αλέξανδρος Θ. Μπαλτατζής έβαλε τα «θεμέλια» για την ίδρυση της ιστορικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, το 1975 στην περιοχή της Θράκης .Από το 2018 και ύστερα από την εξαγορά της από την JTI η ΣΕΚΑΠ εισήλθε εκ νέου και με μεγάλες αξιώσεις σε αναπτυξιακή τροχιά. Σε διάστημα δύο ετών πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις στο πλαίσιο ανάπτυξης των εγκαταστάσεων, εξυγχρονισμού του εξοπλισμού καθώς επίσης και σε ότι αφορά την εκπαίδευση της ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.Στο διάστημα από την…

Αδειοδότηση βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής λειαντικών
ΙΩΝΙΚΗ Designs

Σχεδιασμός καταστήματος της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. στην Ξάνθη
ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Ανασυγκρότηση και επέκταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων
IΩΝΙΚΗ Engineering

Mε έτος ίδρυσης το 1954, η ΕΛΙΝΟΪΛ αποτελεί έναν ισχυρό ενεργειακό όμιλο, που αξιώνει ηγετική θέση στον εφοδιασμό καυσίμων στην ελληνική βιομηχανία. Διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων και ορυκτελαίων στον Ασπρόπυργο, τον Βόλο και το Πόρτο Λάγος, τρία δεξαμενόπλοια για τις ανάγκες των θαλάσσιων μεταφορών της αλλά και 620 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

Η αναγκαιότητα πλήρους ομάδας μηχανικών

Η αναγκαιότητα πλήρους ομάδας μηχανικών
Η συμβολή των μηχανικών στο σχεδιασμό και την αδειοδότηση βιομηχανιών

Η αναγκαιότητα μιας πλήρους ομάδας μηχανικών στο σχεδιασμό και την αδειοδότηση βιομηχανιών δεν μπορεί να υποτιμηθεί στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον όπου οι προκλήσεις είναι συνεχείς. Οι μηχανικοί διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης, διασφαλίζοντας ότι τα έργα είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς κανονισμούς και πρότυπα. Με γνώμονα την τεχνολογία, η ύπαρξη μιας καλά συγκροτημένης ομάδας μηχανικών είναι απαραίτητη για την επιτυχία οποιουδήποτε έργου κατασκευής ή ανάπτυξης.

Εργοστάσιο στα πλαίσια του Industry 4.0

Industry 4.0: Εξέλιξη ή αναγκαιότητα;
ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Το Industry 4.0, γνωστό και ως τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, επιφέρει ταχείες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εργοστασίων και στον τρόπο παραγωγής των αγαθών.
Η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών όπως το Internet of Things (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το cloud computing οδηγούν στη δημιουργία έξυπνων εργοστασίων που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και στις απαιτήσεις των πελατών, με αποτέλεσμα την επίτευξη βελτιωμένης αποτελεσματικότητας, απόδοσης, και ευελιξίας. Αυτή η εξέλιξη, όμως, αποτελεί ανάγκη ή πολυτέλεια για τον κλάδο;

Φορτηγό εν κινήσει

Μελέτη Φόρτισης Αξόνων

Στη μελέτη φόρτισης και ευστάθειας γίνεται ο υπολογισμός των αντοχών -αντιδράσεων και της συμπεριφοράς του οχήματος σε κατάσταση φόρτωσης με βάση τα κριτήρια προτύπων.

Φωτορεαλιστικό γραφείων

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Είναι ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου ενός κτιρίου με τη αισθητική και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων με ποιοτικά υλικά, είτε ανήκουν στην κατηγορία της παραδοσιακής, της κλασικής ή της σύγχρονης τάσης.

Σχεδιασμός Τοπίου

Είναι η μελέτη για την ανάλυση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής κήπων, διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, έργα πρασίνου και κηποτεχνικές εφαρμογές, όπως επίσης και η μελέτη για την αποκατάσταση υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων και διαταραγμένων περιοχών.