Η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΙΩΝΙΚΗ Holdings, Γιώτα Κούτρα

Γιώτα Κούτρα

Υπεύθυνη προγραμματισμού - ΙΩΝΙΚΗ Holdings

g.koutra@ioniki.net | +30 2541 20 00 39

Η Γιώτα Κούτρα είναι η Υπεύθυνη του τμήματος προγραμματισμού του ομίλου ΙΩΝΙΚΗ, υποστηρίζοντας όλες τις ενέργειες της οργάνωσης και του συντονισμού των δραστηριοτήτων των εταιρειών του ομίλου, διατηρώντας τις αξίες και ακολουθώντας πιστά την εταιρική κουλτούρα, ως μέλος της ομάδας από το 2013.

Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης του ομίλου, ο οποίος καινοτομεί ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας, συνδράμει συνεχώς στην ανάπτυξη του τμήματος ανήκοντας διοικητικά στην ΙΩΝΙΚΗ Holdings.

Καθημερινά αναλαμβάνει την οργάνωση και την παρακολούθηση κάθε έργου από την πρώτη επαφή με τον πελάτη έως και την ολοκλήρωσή του, αναλύοντάς το σε μικρότερες προς εκτέλεση εργασίες τις οποίες μεταφέρει στον έχοντα αρμοδιότητα παρακολούθησης και εκτέλεσης.

Επιπλέον, παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές βάσει του καθορισμού των προτεραιοτήτων και συγχρόνως εξασφαλίζει την ποιότητα των παραδοτέων ως αρμόδια ποιοτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της διαχείρισης των έργων, ενημερώνει τους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μέσω τηλεδιασκέψεων και αναφορών προόδου, διατηρώντας τους κοινωνούς στη λήψη αποφάσεων πριν από κάθε βήμα με απώτερο στόχο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την ικανοποίησή τους.

Για τον όμιλο η Γιώτα αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ απαιτήσεων πελατών και εταιρείας, η οποία  συνδέει απαιτήσεις και εξυπηρέτηση, φιλτράροντας την ορθότητα της πληροφορίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Δ.Π.Θ., με μεταπτυχιακό τίτλο και ειδίκευση στις μεταλλικές κατασκευές.

Ως πολιτικός μηχανικός, με πολυετή εμπειρία στην έκδοση οικοδομικών αδειών και στο σχεδιασμό βιομηχανικών κτηρίων, καθοδηγεί το τμήμα αδειοδοτήσεων στην ΙΩΝΙΚΗ Engineering, όντας ενήμερη του νομοθετικού πλαισίου και των αρχών σχεδιασμού.

Έργα

Φωτοβολταϊκά πάνελ και δέντρα ελιές

Φωτοβολταϊκά ή καλλιέργεια;
ΙΩΝΙΚΗ Autonomous

Οι συνέπειες των πρόσφατων κοινωνικοπολιτικών ζυμώσεων, είτε μιλάμε για αυτές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, είτε για αυτές που αφορούν την ευρύτερη Ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή υπενθύμιση της σαθρότητας και της -εξ ορισμού- ευμεταβλητότητας των οικονομικών δεδομένων της ζωής μας. Όταν ένας πόλεμος μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ τους ευρύτερους συσχετισμούς, τότε αυτό που όλοι καλούμαστε να πράξουμε είναι να αυξάνουμε διαρκώς τα επίπεδα προσαρμοστικότητάς μας, ειδικά όταν πρόκειται για τις παραγωγικές δυνατότητες μιας χώρας και την αυτονομία της σε ενέργεια και αγαθά του πρωτογενούς τομέα.

Αφίσα του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Βασικές προϋποθέσεις ένταξης στο αναμενόμενο Εξοικονομώ – Επιχειρώ
ΙΩΝΙΚΗ Finance

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η προκήρυξη της δράσης «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» η οποία αναμένεται πριν το τέλος του έτους μετά από πολλές καθυστερήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η προδημοσίευση της δράσης δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2022. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει επενδύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και προμήθεια εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας. Η δράση αποτελεί μέρος των πολιτικών και μέτρων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο καθορίζει με λεπτομέρεια το σχέδιο δράσης για την επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και κλιματικών στόχων έως το 2030.

Χέρι στοιβάζει κύβους με εικονίδια πράσινης βιωσιμότητας

Τελευταίες τροποποιήσεις δράσεων
ΙΩΝΙΚΗ Finance

Δημοσιεύτηκαν δύο τροποποιήσεις Προσκλήσεων Δράσεων στις οποίες διευκρινίζεται ο χρόνος ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου για τις Δράσεις «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Επίσης, δημοσιεύτηκε τροποποίηση που αφορά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς του Ν.4601/2019 στις Δράσεις των κρατικών Ενισχύσεων Επιχειρηματικότητας ΜμΕ.

Στέλεχος επιχείρησης εξετάζει το ψηφιακό ημερολόγιό του.

Ο Project Manager του σήμερα
ΙΩΝΙΚΗ Holdings

Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο, η διαχείριση έργων έχει γίνει ένας απαραίτητος ρόλος για οργανισμούς σε διάφορους κλάδους. Καθώς η τεχνολογία προχωρά, οι αγορές παγκοσμιοποιούνται και οι απαιτήσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων διαφοροποιούνται περισσότερο, η ανάγκη για καταρτισμένους διαχειριστές έργων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Αυτό το άρθρο διερευνά τον εξελισσόμενο ρόλο του Project Manager στον 21ο αιώνα, εμβαθύνοντας στις δεξιότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συναντούν στην προσπάθειά τους να παραδώσουν επιτυχημένα έργα.

Αρθρογραφία

Φορτηγό εν κινήσει

Μελέτη Φόρτισης Αξόνων

Στη μελέτη φόρτισης και ευστάθειας γίνεται ο υπολογισμός των αντοχών -αντιδράσεων και της συμπεριφοράς του οχήματος σε κατάσταση φόρτωσης με βάση τα κριτήρια προτύπων.

Φωτορεαλιστικό γραφείων

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Είναι ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου ενός κτιρίου με τη αισθητική και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων με ποιοτικά υλικά, είτε ανήκουν στην κατηγορία της παραδοσιακής, της κλασικής ή της σύγχρονης τάσης.

Μελέτη Αστικής Ανάπλασης

Είναι η σύνταξη μελέτης με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό προτάσεων για την ανάπλαση και βελτίωση της ήδη υπάρχουσας ή προς κατασκευή περιοχής (πλατεία, εμπορικά έργα κ.λπ.)

Άνδρας χαράσσει ψηφιακά ανοδικό γράφημα

Διαχείριση Έργων

H ΙΩΝΙΚΗ Engineering παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου στο σύνολό του για όλους τους τύπους κτιρίων, εμπορικές, βιομηχανικές και τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα έργα των πελατών μας ποικίλλουν και η εταιρία μας είναι σε θέση να καλύπτει τη στρατηγική για έργα διαφόρων μεγεθών και πολυπλοκότητας.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση

Φωτορεαλισμός αποκαλείται η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού.

κράνος και γυαλιά μηχανικού

Υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας

Ο τεχνικός ασφαλείας παρέχει στο εργοδότη υποδείξεις και συμβουλές σε θέματα σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων. Ο χρόνος απασχόλησής του εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων και το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης.