+30 2541 20 00 20  Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30 [email protected]

hideimage

Oρθή Χρήση Φορητών Πυροσβεστήρων
Οκτώβριος 27 2011

Oρθή Χρήση Φορητών Πυροσβεστήρων

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται το ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο έχει εκδώσει η πυροσβεστική υπηρεσία, βάσει του οποίου η ΙΩΝΙΚΗ ενημερώνει τους εργαζόμενους για θέματα που αφορούν την ορθή χρήση φορητών πυροσβεστήρων.

Οι πυρκαγιές αποτελούν μία συνεχή πηγή κινδύνου. Ξεσπούν σε τυχαίο τόπο και χρόνο και προ­ξενούν απώλειες ανθρώπων, ζώων, τραυματισμούς και τεράστια οικονομική και οικολογική επι­βάρυνση. Εκτιμάται ότι μόνο από αστικές πυρκαγιές δαπανάται το 0.5 - 1% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος ετησίως. Οι πυρκαγιές σχεδόν πάντοτε ξεκινούν από κάποιο μικρό αίτιο, αναπτύσσουν μία μικρή εστία η οποία με την πάροδο του χρόνου κλιμακώνεται και αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπολογίζεται ότι το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει κατά μέσο όρο περίπου 14 πυρ­καγιές ημερησίως σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Οι πυροσβεστήρες αποτελούν συσκευές πρώτης ανάγκης. Είναι σχεδιασμένοι να εκτοξεύουν ειδι­κά κατασβεστικά υλικά τα οποία διακόπτουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το μικρό κόστος αγοράς και συντήρησης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, τους καθιστά ένα από τα κυριότερα εργαλεία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για το λόγο αυτό επιβάλλονται από τη νομοθεσία. Οι πυρο­σβεστήρες είναι αποτελεσματικοί στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς στα αρχικά της στάδια και στατι­στικά περίπου το 60% των πυρκαγιών αντιμετωπίζονται με τη χρήση τους. Είναι κρίσιμης σημασίας οι πυροσβεστήρες να έχουν συντηρηθεί σωστά και το προσωπικό να είναι άρτια εκπαιδευμένο στη χρήση τους.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
  • Σημάνετε συναγερμό, φροντίστε να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.
  • Χρησιμοποιείστε τον πλησιέστερο πυροσβεστήρα άμεσα. Ο χρόνος εκκένωσης ενός πυροσβεστή­ρα είναι περίπου 6 -15 sec. Χρησιμοποιείστε όλο το κατασβεστικό υλικό.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

  • Αφαιρέστε την ασφάλεια.
  • Στοχεύστε τη φωτιά από απόσταση 3-4 μέτρων.
  • Πιέστε το μοχλό.

 

 filadio pirosvestikis

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία « Αδειοδότηση Επιχείρησης (Γενική Κατεύθυνση)