+30 2541 20 00 20  Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30 info@ioniki.net

hideimage

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικίες

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικίες

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικίες

Η ΙΩΝΙΚΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα φωτοβολταϊκά συστήματα. Έχει δημιουργήσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο Βανιάνο Ξάνθης κι έχει προβεί σε πάνω από 35 εγκαταστάσεις σε οικίες.

Ορισμένα από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε οικίες είναι τα εξής:

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στα Άβδηρα Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε πέργκολα, σε παραλιακή οικία Αβδήρων.
Χρησιμοποιήθηκε μεταλλικό στέγαστρο διαστάσεων 5,5Χ15 = 82,5 τ.μ. Το στέγαστρο κατασκευάστηκε με κοιλοδοκούς 10x10cm (διατομή) πάχους 4mm. Πάνω τοποθετήθηκαν τα πάνελ (πέντε σειρές των εννιά πάνελ) τύπου Mage Powertec plus poly 220. Το στέγαστρο χρησιμοποιείται και ως γκαράζ. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €28.905.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στα Άβδηρα Ξάνθης

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στο Βροντάδο Χίου

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 4,94 kW σε δώμα οικίας στην περιοχή Βροντάδο Χίου. Η εγκατάσταση έγινε με αγκύρια τα οποία τοποθετήθηκαν κάτω από τα κεραμίδια της στέγης και βιδώθηκαν στο σκελετό της. Επάνω στα αγκύρια βιδώθηκε το προφίλ πάνω στο οποίο τοποθετήθηκαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ με τους κατάλληλους συγκρατητές. Χρησιμοποιήθηκαν 19 πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2012 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €8.895.

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στο Βροντάδο Χίου

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Άνω Κίρρα Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε στέγη οικίας στο χωριό Άνω Κίρρα Ξάνθης. Χρησιμοποιήθηκαν 37 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Η εγκατάσταση έγινε με αγκύρια τα οποία τοποθετήθηκαν κάτω από τα κεραμίδια της στέγης και βιδώθηκαν στο σκελετό της. Επάνω στα αγκύρια βιδώθηκε το προφίλ πάνω στο οποίο τοποθετήθηκαν τα πάνελ με τους κατάλληλους συγκρατητές. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2012 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €13.530.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Άνω Κίρρα Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στα Σήμαντρα Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,805 kW σε δώμα οικίας στην περιοχή Σήμαντρα Ξάνθης. Το σύστημα στήριξης που χρησιμοποιείται είναι SUNFIXINGS θυγατρική της MAGE SOLAR A.G. Χρησιμοποιήθηκαν 37 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Αποτελείται από δυο διπλές βάσεις οι οποίες βιδώθηκαν στο δώμα με χημικά βύσματα. Το σύστημα αερίζεται έτσι ώστε να υπάρχει η βέλτιστη απόδοση στις υψηλές θερμοκρασίες. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €20.910.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στα Σήμαντρα Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Φελώνη Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,88 kW σε στέγη οικίας στην περιοχή Φελώνη Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 37 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο, σε στέγη τετράριχτη με τριπλό προσανατολισμό. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Λόγω του τριπλού προσανατολισμού χρησιμοποιήθηκαν τρείς μονοφασικοί αντιστροφείς SMA/SUNNY τύπου BOY 3300 TL-HC των 3,3kW έκαστος. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €28.782.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Φελώνη Ξάνθης

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Σμίνθη Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,88 kW σε στέγη οικίας στην περιοχή της Σμίνθη Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 38 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 260W έκαστο, σε στέγη τετράριχτη, όπου λόγω της μικρής έκτασης προσανατολισμού στο Νότο, χρησιμοποιήθηκε επιπλέον στέγαστρο. Η κλίση είναι ικανοποιητική ενώ του στεγάστρου η κλίση είναι μικρή. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €20.910.

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Σμίνθη Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,805 kW σε στέγη οικίας στην περιοχή Πετεινός Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 37 πάνελ φωτοβολταϊκών της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο, σε τετράριχτη στέγη. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €20.910.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Ξάνθη

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,805 kW σε στέγη οικίας στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 37 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 265 W έκαστο, σε δίρριχτη στέγη με νότιο προσανατολισμό. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €20.910.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Ξάνθη

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,805 kW σε δώμα οικίας στην περιοχή Πετεινός Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 37 πάνελ με μεγάλη ισχύ (265W/τεμάχιο), σε στέγη τετράριχτη με νότιο προσανατολισμό. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €30.000.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Αλκυόνη Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 4,94 kW σε δώμα οικίας στην περιοχή Αλκυόνη Ξάνθης. Το σύστημα στήριξης που χρησιμοποιείται είναι SUNFIXINGS θυγατρική της MAGE SOLAR A.G. Χρησιμοποιήθηκαν 19 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 260 W έκαστο. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου BOY 5000 TL-20. Αποτελείται από μονές βάσεις οι οποίες βιδώθηκαν στο δώμα με χημικά βύσματα. Το σύστημα αερίζεται έτσι ώστε να υπάρχει η βέλτιστη απόδοση στις υψηλές θερμοκρασίες. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €8.895.

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Αλκυόνη Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε στέγη οικίας στην περιοχή Πετεινός Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 36 πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono με ισχύ (275W/τεμάχιο) σε νότιο προσανατολισμό, σε τετράριχτη στέγη. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης ήταν Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2012 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €22.140.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στον Πετεινό Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στο Πανόραμα Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε στέγη οικίας στη περιοχή Πανόραμα Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου, τοποθετήθηκαν 45 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 220 W έκαστο, σε δίρριχτη στέγη με νότιο προσανατολισμό. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €22.140.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στο Πανόραμα Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στη Διομήδεια Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε πέργκολα, στο χωριό Διομήδεια Ξάνθης. Χρησιμοποιήθηκε μεταλλικό στέγαστρο διαστάσεων 5,5x15 = 82,5 τ.μ. Το στέγαστρο κατασκευάστηκε με κοιλοδοκούς 10x10cm (διατομή) πάχους 4mm. Πάνω τοποθετήθηκαν τα πάνελ (πέντε σειρές των εννιά πάνελ) τύπου Mage Powertec plus poly 220. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκε τριφασικός αντιστροφέας της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €18.000.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στη Διομήδεια Ξάνθης

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Αλκυόνη Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε στέγη οικίας στην περιοχή Αλκυόνη Ξάνθης. Χρησιμοποιήθηκαν 45 φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας MAGE SOLAR τύπου Mage Powertec plus mono ονομαστικής ισχύος 220 W έκαστο, σε δίρριχτη στέγη. Η επιφάνεια είναι μεγάλη στο νότιο προσανατολισμό. Λόγω του μονού προσανατολισμού ο αντιστροφέας είναι τριφασικός της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου TRIPOWER 10000 TL-10. Το σύστημα στήριξης είναι Mage Safetec. Το σύστημα έχει εξαίρετη απόδοση η οποία αγγίζει τις 15500 kWh/έτος. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €11.070.

Φωτοβολταϊκά πάνελ σε οικία στην Αλκυόνη Ξάνθης

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Νέα Κεσσάνη Ξάνθης

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 9,90 kW σε δώμα οικίας στην περιοχή Νέα Κεσσάνη Ξάνθης. Προς πλήρη εκμετάλλευση του χώρου τοποθετήθηκαν 43 πάνελ SCHUCO Mage Powertec plus poly 230 με τέτοια διάταξη ώστε η οποιαδήποτε σκίαση να αφαιρεί αναλογική ισχύ από το πάνελ και όχι να κόβει ολόκληρη σειρά. Λόγω του ότι στο κέντρο του δώματος υπήρχε ανεστραμμένο δοκάρι ύψους 50cm κατασκευάστηκαν ράγες με γαλβανισμένες γωνίες ώστε να μπορεί η εγκατάσταση να αποφύγει τη σκίαση που θα δημιουργεί το ανεστραμμένο δοκάρι πάνω στη γαλβανισμένη μεταλλική κατασκευή. Για τη μετατροπή του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιήθηκαν 3 αντιστροφείς της εταιρείας SMA/SUNNY τύπου BOY 3300TL-HC. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2011 και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα €41.820.

Φωτοβολταϊκό σύστημα σε οικία στην Νέα Κεσσάνη Ξάνθης