Ενημερωτικά

Οικιακά

Τα οφέλη του Net Metering για τις κατοικίες

Οικιακά φωτοβολταϊκά

Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό ετήσιο έξοδο για κάθε οικία που ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο οικιακό net metering. H άνοδος 50% στην τιμή της κιλοβατώρας, συγκριτικά με τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, με την συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, πολλές οικίες καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσης τους μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτός ο τρόπος, ωστόσο, αυξάνει ακόμα περισσότερο την μηνιαία κατανάλωση και κατά συνέπεια και το κόστος του λογαριασμού. Αυτή η άνοδος των τιμών αποτελεί την αιτία αλλά και την ευκαιρία που οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές.

Επαγγελματικά

Ενεργειακός Συμψηφισμός για επαγγελματίες

Επαγκελματικα φωτοβολταικά

Με σταθερούς ρυθμούς κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Από το 2008 έως σήμερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το κόστος προμήθειας ρεύματος έχει αυξηθεί 55% στους λογαριασμούς. Οι επιχειρήσεις αποτελούν έναν από τους κλάδους της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο. Οι επαγγελματίες, στην προσπάθεια να προσφέρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε ανταγωνιστικές τιμές, απορροφούν τις αυξήσεις του ρεύματος. Αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο το περιθώριο κέρδους και να μπαίνει σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της ενέργειας, που αναμένεται να γίνουν ακόμα δυσκολότερες τα επόμενα χρόνια, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά ταυτόχρονα και την ευκαιρία για μία επένδυση με άμεσα οφέλη.

Επενδυτικά

Επένδυση σε φωτοβολταϊκό πάρκο

Επενδυτικά φωτοβολταϊκά

Οι εφαρμογές τεχνολογίας φωτοβολταϊκών επανέρχονται τον τελευταίο καιρό στο προσκήνιο, με σωρεία πληροφοριών (συζητήσιμης συχνά ακρίβειας) στο διαδίκτυο. Αν και η ανθρώπινη φυλή εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια από καταβολής κόσμου και οι εφαρμογές φωτοβολταϊκών κάθε άλλο παρά άγνωστες είναι στο κοινό, η ενημέρωση είναι ελλιπής και συχνά παραπλανητική. Αξίζει λοιπόν να σταθούμε σε αυτή την ιδέα της οποίας ο καιρός, κατά γενική ομολογία, έχει φτάσει για τα καλά, με αναλυτική ματιά και υπευθυνότητα.