Η κατασκευή του πάρκου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς, με σκοπό την βελτιστοποίηση της απόδοσης και την αύξηση του οικονομικού κέρδους από την πώληση της ενέργειας στο δίκτυο. Με την επιλογή τεχνολογίας, υλικών και εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών από έμπειρους μηχανικούς και την εγκατάσταση του συστήματος από εξειδικευμένα συνεργεία, είναι εγγυημένη η μέγιστη δυνατή ενεργειακή απόδοση.

Τι περιλαμβάνει ένα πάρκο

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελείται από τα παρακάτω συστήματα:

– Διακόσια εβδομήντα (270) φωτοβολταϊκά πλαίσια Luxor EcoLine ισχύος 370 W γερμανικής κατασκευής.
– Τέσσερα(4) inverters SMA Sunny Tripower με 10 έτη εγγύηση προϊόντος, ενσωματωμένη αντικεραυνική προστασία και WebBox για την επίβλεψη του συστήματος γερμανικής κατασκευής.
– Ηλεκτρολογικό υλικό εγκατάστασης – καλωδιώσεις – μικροϋλικά
– Πιστοποιημένο σύστημα βάσεων στήριξης αλουμινίου
– Σύστημα γείωσης – αντικεραυνικής προστασίας AC και DC πλευράς
– Περίφραξη περιμετρικά του γηπέδου

Τα πάρκα, νομικά μιλώντας μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να είναι κανείς ιδιοκτήτης του χώρου εγκατάστασης ή να έχει τη συγκατάθεση αυτού. Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός πάρκου είναι ο διαθέσιμος χώρος να ξεπερνάει τα 3,5 στρέμματα και να θεωρείται γη χαμηλής παραγωγικότητας.

Απόσβεση σε 8 χρόνια

Η απόδοση του συστήματος υπολογίζεται σε 140.000 kWh ετησίως και με τις υπάρχουσες τιμές στην αγορά(6.3 λεπτά η kWh) αποφέρει 8.820 € την πρώτη χρονιά.

Πίνακας απόσβεσης και κέρδους φωτοβολταϊκού πάρκου 100kW

Η επένδυση σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο ισχύος 100 kWp αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Όπως είναι λογικό τα καθαρά κέρδη αυξάνονται όσο αυξάνει και το μέγεθος της εγκατάστασης ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το κόστος ανά μονάδα ισχύος.

Κέρδος 192%

Ο επενδυτής αρχίζει να αποκομίζει καθαρά κέρδη στον 9ο χρόνο της εγκατάστασης, και για τουλάχιστον άλλα 15 χρόνια!Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ζωή των φωτοβολταϊκών πάνελ (και συνεπώς της επένδυσης) προβλέπεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη από 25 έτη, παρατείνοντας έτσι την περίοδο καθαρών απολαβών. Σε κάθε περίπτωση, η κερδοφορία από την επένδυση σε πάρκο 100kW είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόδοσης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αν συνυπολογίσουμε ότι τα περισσότερα φωτοβολταϊκά πλαίσια υψηλής ποιότητας χάνουν το 0.5% της παραγωγικής τους ικανότητας κάθε χρόνο και προσθέσουμε και το κόστος ασφάλισης του πάρκου τότε με ασφάλεια μπορούμε να εξάγουμε τον παρακάτω πίνακα που δείχνει το ετήσιο κέρδος της εγκατάστασης.

Πίνακας με συνολικά κέρδη ανα έτος

Σε 8 χρόνια έχει γίνει η απόσβεση του πάρκου και στο τέλος της 25ετίας ο επενδυτής έχει κερδίσει γύρω στις 135.000€. Δηλαδή μία επένδυση που επέστρεψε κέρδος 192% πάνω από το αρχικό κεφάλαιο.

Ενδιαφέρεσαι για φωτοβολταϊκό πάρκο; Πάτησε στο κουμπί “Θέλω τηλεφωνικό ραντεβού” παρακάτω, συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας αρμόδιος μηχανικός θα επικοινωνήσει μαζί σου για να λύσει όλες σου τις απορίες και να σε καθοδηγήσει στη σωστή απόφαση.